×

Hacamat Günleri 2025

Hacamat günleri, Hicri takvim baz alınarak hesaplanır ve İslami kaynaklara göre her ayın belirli zaman dilimlerinde yapılması tavsiye edilir. Bu bağlamda her yıl, söz konusu tedavi için ayrı bir takvim oluşturulur. Hacamat günleri 2025 takvimine bakıldığında ise işlemin en faydalı görüldüğü dönemler, ayın 17., 19. ve 21. günleridir. Bununla birlikte bazı kaynaklar, ayın ikinci haftasından sonraki günlerin de ideal zaman dilimleri olduğunu öne sürer.

Hacamat günlerinin değişiklik göstermesinin sebebi ayın evrelerinin insan vücudu üzerinde etkili olmasıdır. Örneğin; dolunay dönemi, toksinlerin arttığı ve kan dolaşımının hızlandığı bir süreç olarak değerlendirilir. Buna bağlı olarak hacamatın, dolunay tarihlerinde yapılması tavsiye edilmez. Ayrıca tedavinin uygulanması için her yıl Hicri takvime göre altın günler belirlenir. Bu kapsamda 2025 hacamat altın günleri, işlemin daha faydalı sonuçlar vermesi açısından tercih edilebilecek önemli tarihlerdir.

hacamat-gunleri-2025

Hacamat Nedir?

Hacamat, vücudun belirli bölgelerine ya da akupunktur noktalarına cam kupalar yerleştirilip küçük kesikler açılarak kanın dışarıya atılmasını sağlayan geleneksel bir tedavi yöntemidir.  Kupa tedavisi olarak da adlandırılan uygulama, İslam dininde Hz. Muhammed’in bir sünneti olarak kabul edilir. Kanın akmasıyla birikmiş toksinlerin de vücuttan atılmasına yardımcı olan hacamat, genel sağlığı iyileştiren bir etkiye sahiptir. 

Kupa terapisi, vakumlu bardaklar kullanılarak uygulanır ve bu işlemle birlikte kan dolaşımı hızlandırılır. Ardından cilt yüzeyine yapılan küçük kesikler, deri altında biriken kanın dışarı atılmasını sağlar. Böylece kirli kanın ve sıvıların vücuttan atılmasıyla beyin, kaslar ve organlar daha iyi oksijen alır. Ancak tedavinin faydalı olabilmesi için mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından uygulanması gerekir. Aynı zamanda tedavi planının hacamat günleri 2025 takvimi özelinde yapılması da önemlidir.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

Hacamatın faydaları arasında; kan dolaşımını iyileştirmesi, toksinleri atması ve ağrıyı yönetmesi yer alır. Bununla birlikte inflamatuar süreçlerine katkıda bulunarak vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını destekler. Uygulamanın faydalarına dair detaylı bilgilere aşağıdaki başlıklarda değinilmiştir:

Kan Akışının Hızlanması ve İyileşmesi 

Vakumla uygulanan hacamat işlemi, deri altındaki damarların genişlemesini sağlar ve kan akışını hızlandırır. Buna bağlı olarak mikrosirkülasyon artar ve dokulara oksijen akışı sağlanır. Bu kapsamda periferik dolaşım bozukluğu olan bireylerde kan dolaşımı etkileri daha hızlı görülür. Kan akışının iyileşmesi ise hücre yenilenmesini ve vücut fonksiyonlarını destekler. 

Toksin Atılımının Desteklenmesi 

Vücutta; hormonlu gıdaların tüketimine, bağırsak florasının dengesizliğine ve çevresel faktörler gibi çeşitli durumlara bağlı olarak toksinler birikir. Bu noktada hacamat, toksinlerin atılımı için uygulanan terapötik bir yöntemdir. Vakum etkisiyle hızlanan kan, deriye uygulanan küçük kesiklerle dışarı atılır. Buna bağlı olarak aktif hale gelen lenf sistemi, lenf sıvısı üretimini artırır. 

Vücuda giren lenf sıvısı, toksinlerin daha hızla atılmasına ve hücrenin yenilenmesine katkıda bulunur. Böylece serbest radikaller azaltılır ve sonucunda oksidatif stres düşer. Ayrıca hacamat günleri 2025 takvimine uygun şekilde yapılan işlemler, toksin atılımını da destekler. Dolayısıyla kupa terapisi, bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkiye de sahiptir. 

Kronik Ağrıların Yönetimi 

Hacamat, kronik ve akut ağrıların yönetilmesi için de uygulanan bir yöntemdir. Bu çerçevede deri yüzeyinde yapılan küçük kesiler, endorfin artışını destekleyerek vücudun doğal ağrı kesici mekanizmalarını harekete geçirir. Hacamat uygulamasıyla bağ ve kas dokularındaki gerilim azaldığı için bedende de rahatlama sağlanır. 

Uygulama, migren ağrısının kontrolü için de tercih edilir. Baş bölgesine yapılan hacamat, sinirler üzerindeki baskıyı azaltır. Bununla birlikte vakumlama yöntemi, kan akışını hızlandırır ve ağrı düzeyini düşürür. 

Hacamat aynı zamanda kas ve eklem ağrılarının yönetilmesi için de başvurulan bir yöntemdir. Sırt ve omuz gibi bölgelere uygulanan geleneksel tedavi, açılan kesiler sayesinde vücutta biriken laktik asit ve toksinlerin atılmasına katkıda bulunur.

Cilt Sağlığının İyileştirilmesi 

Vakum etkisi sağlayan hacamat, kan akışını hızlandırarak oksijen ve besin maddelerinin daha hızlı taşınmasına olanak tanır. Bu sayede cilt sağlığını destekleyerek çeşitli dermatolojik problemleri giderir. İnflamasyonu azaltan bir etkiye de sahip olduğu için sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarına çözüm sunar. Söz konusu faydaları görmek içinse hacamat günleri 2025 takvimine göre bir tedavi planı oluşturulması gerekir.

Beyin Fonksiyonlarını Kuvvetlendirme 

Hacamat, sinir sistemini rahatlatan bir işlemdir ve beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Baş kısmının belirli noktalarına uygulandığında enerji akışını düzenlendiği düşünülür. Bu kapsamda zihinsel gerginliği azaltır ve beyin fonksiyonlarını canlandırır. 

Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi 

Yapılan bilimsel araştırmalara göre uygulamanın lenfosit aktivitesini artırarak bağışıklık sistemini desteklediği öne sürülür. Enfeksiyonlara karşı koruyucu olabileceği de çalışmalarla desteklenir ancak etkinliği kanıtlanmış bir olgu değildir. Ancak işlemin bağışıklık üzerindeki etkileri araştırma konusudur ve çoğunlukla olumlu sonuçlar elde edildiğine yönelik yorumlar da mevcuttur. 

İnflamasyonun Azaltılması 

Hacamat, cilde açılan kesilerle lokal inflamatuar süreçlerini yöneten bir uygulamadır. Söz konusu işlem esnasında mikro travmalar oluşur ve inflamasyonu tetikleyen etki, zamanla antienflamatuar sürece dönüşür. Çeşitli enzim ve hormonlar da inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olur. Bu noktada hacamat günleri 2025 takvimine göre bir tedavi süreci izlenmesi, uygulamanın daha faydalı olmasına katkıda bulunur.

Hacamat Hangi Günler Yapılmaz?

Hacamat, İslam inancına göre belirtilen hadisler kapsamında Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri yapılmaz. Bu kapsamda hadisler, söz konusu zaman dilimlerinde hacamat uygulamasının sağlık açısından sakıncalı olabileceğini vurgular. Rivayetlere göre Çarşamba günü yaptırılmamasının nedeni, Hz. Eyyüb’ün büyük sıkıntılar yaşamasıdır. Hatta bu zaman diliminde kan verilmesinin de sakıncalı olabileceği ifade edilir. 

Hacamat işleminin Hicri ayın ilk dönemleri olan 1, 2 ve 3. günlerde yapılması da önerilmez. Bunun nedeni ayın başlangıcında insan vücudunun daha hassas olduğu düşüncesidir. Pazar günü de söz konusu işlem için tavsiye edilmez ancak karar yetkisi kişiye bırakılır.

hacamat-nedir

Hacamatın uygulanmaması gereken farklı zaman dilimleri de vardır. Özellikle ayın en parlak dönemi olan dolunay günlerinde kupa terapisi yaptırılması önerilmez. İslam literatüründe Eyyam-ı Biyd olarak adlandırılan bu dönem, ayın 13., 14. ve 15. gecelerini kapsar. Bununla birlikte tedavi planları hazırlanırken hacamat günleri 2025 takvimi esas alınır.

Hacamat uygulamasının hamilelik ve emzirme döneminde de yaptırılması tavsiye edilmez. Bunun nedeni deri yüzeyinde açılan kesiklerle oluşan kanamanın iyileşme sürecini ve anne sütünü olumsuz yönde etkilemesidir. Ayrıca vücutta herhangi bir rahatsızlık varsa hacamat uygulamasının ertelenmesi tavsiye edilir. Dini bayramlar da söz konusu işlem için önerilmeyen dönemler arasında yer alır. 

2025 Ocak Hacamat Günleri

Ocak 2025 hacamat günleri ayın 19, 21 ve 23. günlerini kapsar. Bu doğrultuda Hicri ayın 5’i ve 25’i arasındaki zaman dilimlerinde kupa terapisi yaptırılması mümkündür. Ayrıca senenin başlangıcında söz konusu işlem için belirlenen yasaklı tarihler de dikkate alınmalıdır.

Ocak ayı hacamat günleri 2025 takvimine göre ayın; 16., 18., 20. ve 22. günlerinde de tedavi planı hazırlanabilir. 15 Ocak ise hem Çarşamba gününe denk gelmesi hem de dolunay tarihi olmasından dolayı hacamat yapılmaması gereken zaman dilimleri arasındadır.

2025 Şubat Hacamat Günleri

Şubat’ta hacamat günleri ayın 16’sı itibarıyla başlar. 18 ile 20 Şubat tarihleri de tedavi için uygundur. Bunun yanı sıra Hicri takvime göre 4 ve 24 Şubat’ta da tedavi planı hazırlanabilir. Ancak söz konusu süreç, yasaklı ve uygun olmayan zamana denk geliyorsa işlemin ertelenmesi mümkündür. 

14 Şubat, dolunay dönemine denk geldiği için sakıncalı bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Bazı rivayetlere göre dolunayda yapılan tedaviler, aşırı kan kaybına ve halsizliğe yol açabilir. Bununla birlikte duygusal dalgalanmalar ve tansiyon değişiklikleri de ayın en parlak olduğu zamanlarda görülen durumlar arasındadır. Dolayısıyla bu süreçte hacamat yaptırılması tavsiye edilmez.

2025 Mart Hacamat Günleri

Mart ayı, Hicri takvime göre Ramazan ayı baz alınarak belirlenir. Söz konusu dönemde geleneksel tedavinin, ayın 17’si ve 23’ünde uygulanması önerilir. Bunun yanı sıra Hicri takvime göre Mart’ın 19 ve 21. günleri hacamat için uygun olmayan Çarşamba ile Cuma’ya denk gelir. Bu nedenle belirtilen zaman dilimlerinde yapılması tavsiye edilmez. Hacamat günleri 2025 takvimine göre Mart ayının 5 ve 25’i arasındaki günlerde de tedavi planlanması mümkündür.

Mart ayının; 17., 19., 21. günleri, sünnet olarak kabul edilir. Ayrıca 15, 18, 22, 25’inde de tedavinin uygulanması mümkündür. Dolunay dönemi ise 16 Mart Pazar gününe denk gelir ve bu tarihte hacamat yaptırılması tavsiye edilmez.

2025 Nisan Hacamat Günleri

Tedavi için Nisan’daki uygun süreler; ayın 3’ü ve 23’ü arasındaki döneme yayılır. Bu kapsamda Hicri takvime göre ayın; 15’i, 17’si ve 19'u en uygun zaman dilimleridir. Nisan’ın 14, 16, 18'i de işlem için önerilen günler arasındadır. 

2025 yılının dolunay dönemi 13 Nisan Pazar’a denk gelir ve bu zaman diliminde hacamat yaptırılması tavsiye edilmez. Bunun yanı sıra yılın en değerli altın hacamat günü, 15 Nisan Salı tarihidir. Bunun dışında Hacamat günleri 2025 yılı takviminde belirtilen tarihlere uygun bir tedavi planı hazırlanabilir.

2025 Mayıs Hacamat Günleri

Mayıs ayının 15’i ve 19’u hacamat için uygun görülür. Bununla birlikte bazı hadislere göre 3 ve 23 Mayıs arasındaki dönemler de tedavi için ideal zaman dilimleridir. Ayrıca 14, 16, 18 ve 20 Mayıs da hacamat yaptırılabilecek günler arasında yer alır. Ancak 13 Mayıs Salı günü dolunay olduğu için söz konusu işlemin yaptırılmaması önemlidir.

2025 Haziran Hacamat Günleri

Haziran ayı da hacamat yaptırmak için ideal olan zaman zarfları arasındadır. Bu bağlamda ayın 15’i için tedavi planları hazırlanabilir. Uygun görülen diğer günler ise şu şekildedir: 17 -19 - 16 -19 ve 21 Haziran.

Hacamat günleri 2025 takvimine göre Haziran ayının 5’i ve 25’i arasındaki süreçler, tedavi için esas alınan tarihlerdir. Bununla birlikte 11 Haziran Çarşamba günü dolunay dönemi olduğu için uygulamanın yaptırılması önerilmez.  

2025 Temmuz Hacamat Günleri

Temmuz ayında hacamat tedavisi için ideal görülen sadece bir gün vardır. Buna göre Hicri takvim ve hadisler esas alındığında 14 Temmuz tarihinde söz konusu işlemin yapılması mümkündür. Ayrıca İslami takvime göre ayın 5’i ve 15’i arasındaki zaman dilimi, 1 ve 20 Temmuz aralığını kapsar.

Hacamat günleri 2025 takvimi doğrultusunda Temmuz ayının 13, 14, 15, 16, 17 ve 19’unda işlem yapılmasında herhangi bir engel yoktur. Ancak 10 Temmuz Perşembe dolunay günü olduğundan bu dönemin tercih edilmemesi gerekir.

2025 Ağustos Hacamat Günleri

Ağustos ayının 11 ve 17. günleri, hacamat için ideal zamanlar olarak kabul edilir. Bu çerçevede 11 ve 17 Ağustos Pazartesi ve Pazar günlerine denk gelir. Hicri takvim esas alınarak ayın; 10, 12, 13, 16 ve 19’unda da işlem yapılabilir. Dolunay dönemi ise 9 Ağustos Cumartesi gününe denk gelir. Dolayısıyla bu zaman diliminde tedavinin yaptırılmamasına dikkat edilmelidir.  

2025 Eylül Hacamat Günleri

Hacamat günleri 2025 takvimi, en uygun tarihleri belirleme noktasında önemli bir rehberdir. Bu kapsamda Eylül ayında hicri takvime göre ayın 17., 19. ve 21. günleri işlem için en uygun zamanlar olarak kabul edilir. İlgili günler, miladi takvimde sırasıyla 9 Eylül Salı, 11 Eylül Perşembe ve 13 Eylül Cumartesi günlerine denk gelir.

Altın hacamat günleri olarak adlandırılan ve uygulamanın en çok fayda sağladığı düşünülen özel günler de bulunur. Bu kapsamda özel günlerden biri 15 Nisan Salı gününe denk gelirken diğeri 9 Eylül Salı’dır. Söz konusu tarihlerin diğerlerinden farkı, Peygamber Efendimiz’in hacamat için bizzat bu günleri tavsiye etmiş olmasıdır.

2025 Ekim Hacamat Günleri

Ekim ayında da hacamat için önerilen belirli zaman dilimleri vardır. Bu kapsamda Ekim ayının 9’u ve 13’ünde söz konusu tedavi uygulanabilir. Bununla birlikte ayın 17’sine kadar da işlem yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

2025 Kasım Hacamat Günleri

Hacamat günleri 2025 yılında Kasım ayı için diğer dönemlere kıyasla daha kısıtlı bir süreçtir. Söz konusu işlem için yalnızca 10 Kasım Pazartesi etkili bir gün olarak kabul edilir. Belirtilen tarihin haricinde 1-16 ve 26-30 Kasım arasındaki uygun dönemler de işlem için engel teşkil etmez. 

2025 Aralık Hacamat Günleri

Aralık ayının 8 ve 14’ü hacamat için uygun günlerdir. Kameri takvime göre belirlenen zaman dilimleri, yılın en etkili tarihlerdir. Bununla birlikte Aralık ayının 1-16 ve 25-31 günleri arasındaki dönemde de işlem yaptırılabilir. Ancak hacamat günleri 2025 takvimine göre dolunay dönemiyle birlikte Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri hacamat yaptırmaktan kaçınmak gerekir. 

istanbul hacamat-gunleri-2025-335

2025 Hacamat Altın Günü Ne Zaman?

Hacamat altın günleri 2025 yılında, hicri takvime göre ayın 17. gününün Salı’ya denk geldiği tarihlerdir. Söz konusu günler, hacamatın en yüksek faydayı sağladığı zamanlar olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra Hacamat altın günleri, 15 Nisan ve 9 Eylül tarihlerine denk gelir.

İlgili günlerde yapılan uygulamaların vücudun toksinlerden arınması ve genel sağlık durumunun iyileştirilmesi açısından daha etkili olduğu düşünülür. Ayrıca hacamatın sünnet günleri de hicri ayın 17., 19. ve 21. günlerine tekabül eder. Bu günlerde yapılan uygulamaların da faydalı olduğu kabul edilir.

Hacamat Kimlere Yapılmaz?

Hacamat; kanla ilgili sağlık problemi yaşayanlara, diyaliz hastalarına ve yüksek ateşi olanlara yapılmaz. Bununla birlikte hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar için de uygun bir işlem değildir. Hacamat işleminin yapılmasının uygun olmadığı gruplara dair detaylı bilgilere aşağıda yer verilmiştir:

Metastaz Kanser Gözlemlenen Kişiler ve Kemoterapi Gören Hastalar

Metastaz, kanserin kaynağının farklı organ ve dokulara yayılarak ilerlediği bir hastalık evresidir. Bu kapsamda hacamat, kan akışını artıran bir uygulama olduğu için hücrelerin daha da yayılmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca kemoterapi gören hastaların bağışıklık sistemi zayıf olduğu için de hacamat işlemi yapılmaz. 

Diyaliz Hastaları 

Diyaliz hastaları, böbrek fonksiyonlarını iyileştirmek için özel tedavi görürler. Katı diyet, su tüketimi sınırlandırmaları ve belirli ilaç kullanımı nedeniyle hastaların genel sağlık durumunun riske atılmaması için hacamat işlemi yapılmaz. 

İleri Seviyede Kansızlık Problemi Yaşayanlar 

Hacamat, toksinlerin vücuttan kan yoluyla atılmasını sağlayan geleneksel bir prosedürdür. Bu kapsamda ileri seviyede kansızlık problemi yaşayanlar için uygulanmayan bir işlemdir. Tedavi hacamat günleri 2025 takvimine göre yapılsa dahi kan miktarı ve değerlerini büyük ölçüde etkileyerek mevcut sağlık problemini ilerletebilir.

Hemofili Hastalığı Bulunan Kişiler

Hemofili, kanın pıhtılaşmasını engelleyen ve kanama süresini uzatan kalıtsal bir hastalıktır. Hacamat uygulaması, vücuda kesikler atılarak yapıldığı için kan akışı kontrolünü tam olarak sağlamayabilir. Buna bağlı olarak ciddi hayati tehlikelere sebep olabilir ve hemofili hastalığı bulunan kişiler için uygun bir işlem değildir. 

Yeni Operasyon Geçiren Hastalar 

Yeni operasyon geçiren hastalarda ameliyattan kaynaklı komplikasyon görülme riski oldukça yüksektir. Bu kapsamda cerrahi işlem sonrası vücut ve bağışık sistemi hassas olduğu için hacamat uygulaması gerçekleştirilmez. Operasyondan kaynaklı yaralar tamamen iyileştiğinde ve genel sağlık durumu düzeldiğinde tedavi, hacamat günleri 2025 takvimine ve doktor onayına göre yapılabilir. 

Trombosit Düşüklüğü Olan Kişiler 

Trombosit düşüklüğü olan kişilerde kanın pıhtılaşma düzeyi farklıdır ve kanama riski fazladır. İlgili rahatsızlığa sahip olan hastalarda kan kaybı yaşandığında dokularda meydana gelen hasar daha uzun sürede iyileşir. Bu nedenle kan değerlerinde olumsuz değişimden kaçınmak için hacamat uygulaması yapılmaz. 

Cilt Problemi Olan Kişiler 

Hacamat uygulaması, sedef ve egzama gibi kronik cilt problemleri yaşayan kişiler için uygulanmayan bir işlemdir. İlgili durumlarda söz konusu işlem tahrişe, enfeksiyona ve geçmeyen izlere neden olabilir. Ayrıca açık yara, iltihaplı bölge ve mantar enfeksiyonu olan kişilerde de hacamat işlemi son derece risklidir.   

Adet (Regl) Döneminde Olan Kadınlar 

Adet (regl) döneminde olan kadınlara da hacamat yapılması tavsiye edilmez. Söz konusu süreçte kan ve hormon değerleri değiştiği için olumsuz sonuçların meydana gelmesi muhtemeldir. Bunun dışında herhangi bir hastalık tanısı konan kişilerin de uzmana danışmadan ilgili işlemi yaptırması uygun değildir. 

Üsküdar Hacamat Tedavisi 

Hacamat tedavisinin alanında uzman, deneyimli ve profesyonel kişiler tarafından yapılması oldukça önemlidir. Bu noktada Üsküdar hacamat tedavisi alanında deneyimli olan Uzm. Dr. Muzaffer Öztosun, işlemi steril ve güvenli bir ortamda uygulayarak genel sağlığın iyileşmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda kişiye özel tedavi planları belirleyerek daha etkili sonuçlar alınmasını mümkün kılar. İstanbul hacamat tedavisi ile ilgili kapsamlı bilgi almak ve randevu oluşturmak için Uzm. Dr. Muzaffer Öztosun ile iletişim kurabilirsiniz. 

uskudar-hacamat-tedavisi

Hacamat Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Neden Hacamat Yaptırmalıyız?

Hacamat; kan dolaşımını düzenlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kas-eklem ağrılarını azaltmasından dolayı tercih edilen bir işlemdir. Bununla birlikte cilt sağlığını ve hormon dengesini desteklediği de öne sürülür. Ancak işlemin faydalı olabilmesi için hem alanında uzman bir hekim tarafından yapılması hem de hacamat günleri 2025 takvimine göre uygun tarihler seçilmesi gerekir.

Hacamat Sonrası Vücutta İz Kalır mı?

Hacamat, steril koşullarda ve profesyonel bir şekilde uygulandığında vücutta iz kalma ihtimali yoktur. Bununla birlikte işlemden sonra vücutta geçici kızarıklık ve morluklar görülmesi normaldir. İzlerin geçmesi için işlem yapılan bölgeyi temiz tutmak ve enfeksiyondan korumak da önemlidir. Ancak bölgedeki izlerin uzun süre geçmemesi halinde mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.

2 Hacamat Arası Kaç Gün Olmalı?

Hacamat, yılda 2 ila 4 kez yaptırılması önerilen bir uygulamadır. 2 işlem arası gün sayısı ise kişinin sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Daha fazla uygulama yaptırmak isteyenlerin doktordan onay alarak işlem sıklığını belirlemeleri ve hacamat günleri 2025 tarihlerine uygun bir zaman zarfı seçmeleri de oldukça önemlidir. 

Ücretsiz Danışmanlık

ŞİMDİ ARA!

+90 542 474 44 48

Whatsapp Canlı Destek

ŞİMDİ SOR!

+90 542 474 44 48

Biz Sizi Arayalım

Whatsapp
Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. drmuzafferoztosun.com’u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz. Çerez politikamız için tıklayın.