Mezoterapi tedavisi, yüz, saç ve vücudun diğer bölgelerine uygulanan cerrahi olmayan kozmetik bir işlemdir. Yüksek başarı oranına sahip bu uygulama aynı zamadan bazı dermatolojik hastalıkların tedavisinde de uzmanlar tarafından sıklıkla kullanılır.
Mezoterapi tedavisi esnasında vücuda enjekte edilen maddeler, sağlıklı bir cildin gereksinimlerini karşılayarak iyileşme için en uygun ortamın oluşmasına yardımcı olur. Bu kapsamda erken yaşlarda da gerçekleştirilebilen bu tedavi ile cildinizi koruyabilirsiniz.
Mezoterapi ilk defa 1952 yılında Dr. Pistor tarafından medikal işlem adı altında tanıtılmıştır. Bu yöntem; daha sonra 1987 yılında Fransız Tıp Akademisinde tıp dalı olarak adlandırılmıştır. Peki Mezoterapi ne demek? Latince “meso “ve “terapi” kelimelerinin birleşmesiyle türetilmiş olup “orta tedavi” anlamına gelmektedir.
Mezoterapi tedavisi, içim önce cildin ihtiyaç ve eksikleri belirlenir. Sonra eksikliği belirlenen enzim, vitamin, aminoasit ve mineraller tek başına ya da karışım haline getirilir. Son aşamada ise deri altına mezoterapi tabancası ile enjekte edilir. Böylece cilt altındaki kolajen ve elastin yapıları harekete geçirilerek kan dolaşımını düzenler ve yaşlanma sorunlarını gidererek sağlıklı bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Mezoterapi nasıl yapılır sıkça karşılaşılan sorulardandır. Tedavinin en önemli unsuru uygulama bölgesinin tespitidir. Bölgesel bir tedavi yöntemi olduğu için nokta atışı yapmak şarttır. Mezoterapi iğnesi kullanarak tek ya da karışım halde bulunan mezoterapi serumları cildin orta tabakasına enjekte edilir. Mezoterapi iğneleri cilde uyumludur. Boyut olarak çok küçük ve ince olduğu için ağrısız bir yöntemdir. Mezoterapi yaptıranlar bu uygulamadan sonra günlük hayatlarına ara vermek zorunda kalmaz. Uygulamaya başlamadan önce anestezik bir kremle bölgesel uyuşma sağlanır ve acı hissi minimuma indirilir.
Birçok cilt sorununa iyi geldiği belirtilen mezoterapi ne işe yarar? Mezoterapi birçok cilt sorunu nedeniyle uygulanan tedavinin hızını ve başarı oranını arttırır. Cilt kırışıklıkları, ciltte ton farkı, cilt gençleştirme tedavisinde kullanılır. Cilt mezoterapi yaptıranların yorumları uygulamadan sonra oluşan ışıltının çevrelerindeki kişiler tarafından fark edildiği yönündedir. Özellikle özel günlerde cildin sağlıklı ve ışıltılı olmasının istenildiği zaman başvurulan bir yöntemdir. Cilt belli bir döneme kadar ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve amino asitleri kendi üretmektedir; ancak yaşlanmaya bağlı olarak bu üretim giderek azalmaktadır. Ayrıca bölgesel incelme ve selülit tedavisinde, göz torbaları, saç ve saç derisi tedavisi, kötü doku iyileştirilmesi süreçlerinde mezoterapiye başvurulabilir.
Doka Terapi Kliniğimiz ve Uzm. Dr. Muzaffer ÖZTOSUN hakkında detaylı bilgi için https://www.dokaterapi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Mezoterapinin sıklıkla tercih edildiği ve olumlu sonuçlar alındığı durumlar şunlardır:
Mezoterapi uygulamasının günümüze kadar önemli bir yan etkisiyle karşılaşılmamıştır. Yine de bazı hastalık gruplarında kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca bu uygulama 20 yaşın altındaki bireyler için önerilmez. Ayrıca;
Hızlı ve güvenli bir yöntem olan mezoterapi, ihtiyaç duyulan bölgeye enjekte edildiği için kullanıldığı alanlar çok geniştir. Gelişen teknoloji ile mezoterapi farklı tedavi yöntemleriyle birleştirilerek hem etkinliği hem de kullanım alanı günden güne genişlemektedir. Kullanım alanlarından bazılarına değinecek olursak:
Mezoterapi yöntemi ile müdahale edilmek istenen dokuya direk ulaşılır. Böylece mezoterapi faydaları hızlıca görülür. Kişiye özgü uygulanan maddeler sadece enjekte edildiği bölgede kaldığı için yan etkisi yoktur. Mezoterapi tedavisinin sağlamış olduğu pek çok fayda vardır. Bunlar:
Mezoterapi öncesi ve sonrası bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Böylece yapılan işlemden maksimum verim elde edilir ve vücudun toparlanma süresi hızlanır.
Mezoterapi çeşitleri, uygulanan yöntemlerden hareketle değişmektedir. Farklı amaçlarla kullanılan bu tedavinin beş çeşidi bulunmaktadır.
PRP mezoterapi, kozmetik amaçlarla ya da hastalık nedeniyle kişinin kendisinden alınan kanın santrifüj işleminden geçirildikten sonra enjekte edilecek karışıma eklenmesidir. Bireyden alınan kandan trombosit ve fibrin bileşenleri çıkarılır ve verimi arttırmak için zenginleştirilir. Sonra ihtiyaç duyulan bölgeye yeniden enjekte edilerek tedavi tamamlanır. Tüm bu işlemler yaklaşık olarak 20 dakika kadar sürer. Özellikle saç bakımı ve tedavisi için bu yöntem tercih edilir.
İğnesiz mezoterapi, iğne fobisi ve bazı özel durumları olanların tercih ettiği bir yöntemdir. Basınç sistemi ile çalışan cihazlar aracılığıyla mezoterapi serumları deriye uygulanır. Fibroblast büyüme ve cilt hasarı oluşmadan uygulanan bu yöntem ile cilt altında lifting etkisi devam eder. Kolajen oluşumu için gereken biyolojik uyarımlar gerçekleşir. İğnesiz mezoterapi yaptıranların yorumları dolguya göre daha uygun ve kalıcı bir yöntem olduğu yönündedir.
Saç mezoterapisi, Amerika ve Avrupa’da birçok araştırmaya konu olmuştur. Saç köklerini beslemek ve köklerin bağlı olduğu saç dokusundaki tahribatları düzenlemek için uygulanır. Saç kökünün ihtiyacı olan epitelyum dokusunu besleyen organik materyaller, aminoasitler, kan dolaşımını hızlandırıcı ilaçlar, mineral ve vitaminler cildin orta tabakasına enjekte edilerek uygulanır.
Yüzdeki kolajen oluşumu zamanla azalmaktadır. Yaşlanmaya bağlı olarak önceleri ince çizgi ve kırışıklıklar oluşur ,derideki elastikiyet kaybolur. Zamanla bu kırışıklıklar derinleşir ve cildin sarkmasına sebep olur. Yüz terapisi nedir; sorusu bu noktada devreye girer. Mikroenjeksiyon ile doğal maddeler derinin alt ve üst tabakasındaki dokuların yenilenmesini sağlar ve derinin mevcut metabolizmasını etkiler.
Kolajen üretiminin artışı ile oksijenlenme miktarı yükselir. Böylece cilt tazelenir. Yüz mezoterapisi 1-4 hafta arasında uygulanır. 6.seanstan sonra 3-6 ayda bir tekrar edilir. Yüz terapisi sonuçları ikinci seanstan sonra görülmeye başlanır. Yüz terapisi yaptıranlar yorumları esnasında tedavi bittikten sonra cildin yenilenmeye devam ettiğini belirtmiştir.
Mezobotoks yöntemi ise mezolifting yönteminden farklı olarak tüm yüze uygulanır. Yüzeyseldir ve düşük dozlardaki botoks uygulanır. Daha ziyade zayıf kas yapısı olanlarda ve derisi ince olan bireylerde tercih edilir. Botokstan farklı ise doğal mimikler korunarak ince kırışıklıkların azaltılması amaçlanır. Gözenekler küçültülür.
Selülit olan bölgeye mezoterapi serumları enjekte edildiğinde formül yağ depolanmasını engeller ve mevcut yağ hücrelerinin parçalara ayrılmasına sebep olur. Üst kol, boyun, uyluk, üst bacak gibi selülitin yoğun olarak gözlemlendiği bölgelere uygulanır.
Mezoterapi işlemi yapılmadan önce hasta ayrıntılı muayene edilmeli ve mezoterapi için uygun olup olmadığı hekim tarafından değerlendirilmelidir. Sonrasında en uygun mezoterapiye karar verilmelidir. Bu işlemlerden sonra yan etkisi yok denecek kadar azdır. Yine de deride kanama, ağrı, uygulama şekline bağlı olarak enfeksiyon risklerinin olabileceği unutulmamalıdır.
Mezoterapi hala gelişmekte olan bir alandır. İstanbul mezoterapi uygulamasının merkezi halindedir. Birçok üniversite bünyesinde mezoterapi kursu açmaktadır. Yan etkileri minimuma indirgemek için alanında uzman doktorlara başvurulmalıdır.
Mezoterapi yaptıran kadınlar kulübü yorumlarında birbirinden farklı fiyatlardan bahsedilmiştir. Bunun sebebi ise uygulanacak tedavi, yöntem, seans sayısı, uygulanacak bölge ve yöntem gibi parametrelere bağlı olarak mezoterapi fiyatları değişir. Birebir muayene ve detaylar konuşularak uygun tedavi protokolleri belirlenmesi daha doğru olacaktır.
Üsküdar mezoterapi uygulamaları alanında randevu ve detaylı bilgi için Doka Terapi'yi aramanız yeterlidir. Hayat ışıltınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olmak için yanınızdayız.
ŞİMDİ ARA!
+90 542 474 44 48ŞİMDİ SOR!
+90 542 474 44 48